Ankerstjerne x SEAT Ibiza

Det spanske bilmærke SEAT fejrer i år 40-års jubilæum for den ikoniske, ungdommelige og sporty bilmodel SEAT Ibiza, som rullede ud på Barcelonas gader første gang i 1984. Samme år som Lars Ankerstjerne Christensen – bedre kendt som bare Ankerstjerne – kom til verden på Københavns vestegn. Sammen markerer de 40-års jubilæet med et spændende, musikalsk samarbejde.

40 år med minder igennem bakspejlet.
Den populære musiker, sangskriver, producer og tidligere X Factor dommer Ankerstjerne, har siden sit anmelderroste debutalbum i 2011, formået at holde sig evig aktuel på toppen af dansk musik med adskillige radiohits og platincertificeringer både som artist og sangskriver. Ankerstjerne har bl.a. bidraget til skabelsen af nogle af dansk musiks største hits, heriblandt Rasmus Seebachs ”Øde Ø”, ”I Mine Øjne” og ”Olivia” samt Burhan G’s “Din For Evigt”, “Kalder Mig Hjem” og “Karma”.

Når Ankerstjerne her i 2024 fejrer 40-års fødselsdag på toppen af sin karriere, er det med et naturligt tilbageblik og minder igennem barndommen som underlag for den aktuelle single ”Stadig” og den kommende, tilhørende musikvideo.

SEAT Ibiza x Ankerstjerne
Netop tilbageblikket er samlingspunktet for samarbejdet imellem SEAT Ibiza og Ankerstjerne. Fortællingen i musikvideoen omkredser en dreng og hans mor, set igennem de mange køreture til og fra skole, fritidsaktiviteter og daglige gøremål – som blev til værdifulde små oplevelser. Køreture, som blev til særlige øjeblikke. Køreture, som blev til minder.

”Som teenager husker jeg, hvordan min mor hentede mig fra skole eller fra fester midt om natten i vores gamle bil, og hvordan køreturen blev et slags frirum for mig. Hvordan jeg sad på bagsædet, kiggede ud på verden der susede forbi, og drømte mig væk… eller skrev videre på mine raptekster i hovedet. I dag, som voksen, bruger jeg stadig køreturene til at lade tankerne flyde, og når jeg kigger i bakspejlet, ser jeg nu mine egne små børn sidde på bagsædet og kigge ud af vinduerne og drømme. Det er ret magisk. Er derfor også rigtig glad for dette kreative samarbejde med SEAT Ibiza” udtaler Ankerstjerne.

Et ikonisk jubilæum
SEAT fejrer 40 år med en Ibiza, der har udviklet sig gennem fem forskellige generationer, og som er blevet solgt i over 6 millioner eksemplarer. Ibiza har gjort SEATs globale ambitioner til virkelighed og fik cementeret SEAT som et globalt mærke, med en ung sjæl. Netop det ungdommelige sind, og en fejring af en milepæl, gav en perfekt anledning til samarbejdet med Ankerstjerne. Derfor kan man glæde sig til musikvideoen, hvor både en 40 år gammel og en splinterny SEAT Ibiza indgår som en bærende del af handlingen.

”Fortællingen i musikvideoen er ideel til 40-års fejringen af en ikonisk bilmodel. Man behøver ikke være bilnørd for at værdsætte de små stunder og værdifulde køreture, hvor bilen måske egentlig blot er en birolle i ens liv. Men man kan stadig genkalde sig mindet om mor eller fars kærlige øjne i bakspejlet, de små gode råd og anekdoter i hverdagen - og mærke glæden ved at skulle på tur sammen. Det er der mange, der har oplevet i en SEAT Ibiza, som derfor har været et ikon for så mange mennesker i så mange år. Derfor rammer samarbejdet med Ankerstjerne rent ind, og vi får denne særlige ”young at heart”-følelse i historien” udtaler Anders Rune Hansen, SEAT Danmark.

Eksklusivt releaseevent
Ankerstjernes nye single ”STADIG” udgives d. 10. maj 2024, hvoraf den tilhørende musikvideo har Danmarkspremiere til en eksklusiv ”SEAT Ibiza x Ankerstjerne” lanceringsfest d. 17. maj på NoHo i København for særligt indbudte gæster samt fans, der kan vinde adgang via en fælles konkurrence på www.seat.dk/ankerstjerne. Til arrangementet vil man komme helt tæt på Ankerstjerne, høre mere om baggrunden for singlen, se musikvideoen for første gang - og selvfølgelig få en helt særlig intimkoncertoplevelse.

Singlecoveret til "STADIG" fuldender samarbejdet med billedet af den velholdte, veteran-Ibiza:

8f6003cc-8efb-44f8-977b-76bbd97ce8ba_638502637866125312.jpg

 

Pressemeddelelsen er udgivet d. 02. maj 2024.